Bagels





Čo budeme potrebovať?

  • 500 g celozrnnej  múky
  • 1 lyžička cukru
  • sušené droždie
  • 5 lyžíc oleja
  • 1 ks vajce
  • 1 lyžička soli
  • 150 ml vody (približne)

POSTUP:
  1. Do misky nalejeme vodu (50 ml asi) , pridáme polku droždia (20 g) a lyžičku cukru. Necháme to postáť, aby sa droždie rozpustilo (cca 5 min) a zatiaľ si do druhej misy vysypeme múku, pridáme soľ a olej. Potom rozpustený kvások vlejeme do misy, kde sme si pripravili múku.
  2. Pridáme vodu podľa potreby a vypracujeme vláčne cesto. Potrieme ho olejom a necháme kysnúť cca hodinu.
  3. Potom si rozvaľkáme cesto (nie veľmi tenko) a vykrojíme si pomocou pohára alebo okrúhleho vykrajovatka kolieska (podľa toho aké veľké bagels chcete mať).
  4. Do stredu koliesok urobíme dierku, asi 1cm , pri väčších bagels aj 2 cm.
  5. Necháme ich chvíľu kysnúť a zatiaľ vo väčšom hrnci necháme uvrieť vodu. Potom hodíme bagels (3-4 ) do vriacej vody a necháme variť asi minútu.
  6. Uložíme ich na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ich syrom (posypať ich môžete podľa chuti s čím chcete)
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 200° približne 25 minút.


















































































Komentáre

Obľúbené príspevky