Čokoládový keksík

























Čo budeme potrebovať?
  • 350 g tmavej čokolády
  • 50 g masla
  • 2 vajíčka
  • pol hrnčeka cukru
  • 2x  vanilkový cukor
  • 2 lyžičky kávy
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 80 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
Postup
  1. Najprv si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. 
  2. Do druhej misy dáme vajíčka, cukor, kávu, vanilkový cukor a mixujeme približne 5-6 minút, kým sa nám nevytvorí biela krémová zmes a potom do nej vlejeme roztopenú čokoládovú zmes, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli a vmiešame aj múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme nadrobno nakrájanú bielu čokoládu. Všetko spolu dobre premiešame. 
  3. Zmes necháme trochu postáť aby sa spevnila. Zatiaľ si pripravíme plech s pečiacim papierom.
  4. Potom do cukrárenského sáčku vlejeme cesto a vytvárame kolieska s priemerom 3-4 cm .
  5. Pečieme približne 10 minút. Po dopečení necháme najprv vychladnúť na plechu ( neodťahujte hneď, lebo sa rozpadnú) a potom ich naplníme.
  6. My sme keksíky plnili s mascarpone, do ktorého sme len vmiešali vanilkový cukor.

Komentáre

Obľúbené príspevky