Čokoládový keksík
Čo budeme potrebovať?
- 350 g tmavej čokolády
- 50 g masla
- 2 vajíčka
- pol hrnčeka cukru
- 2x vanilkový cukor
- 2 lyžičky kávy
- pol hrnčeka hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
- 80 g bielej čokolády
- 250 g mascarpone
Postup
- Najprv si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.
- Do druhej misy dáme vajíčka, cukor, kávu, vanilkový cukor a mixujeme približne 5-6 minút, kým sa nám nevytvorí biela krémová zmes a potom do nej vlejeme roztopenú čokoládovú zmes, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli a vmiešame aj múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme nadrobno nakrájanú bielu čokoládu. Všetko spolu dobre premiešame.
- Zmes necháme trochu postáť aby sa spevnila. Zatiaľ si pripravíme plech s pečiacim papierom.
- Potom do cukrárenského sáčku vlejeme cesto a vytvárame kolieska s priemerom 3-4 cm .
- Pečieme približne 10 minút. Po dopečení necháme najprv vychladnúť na plechu ( neodťahujte hneď, lebo sa rozpadnú) a potom ich naplníme.
- My sme keksíky plnili s mascarpone, do ktorého sme len vmiešali vanilkový cukor.
Komentáre
Zverejnenie komentára