Zdravá malinová torta
Kopus: Plnka
- 200 g mandľovej múčky 300 g jogurtu
- 200 g ovsených vločiek 200 g mrazených malín
- 200 g strúhaného kokosu 1 balíček želatínového ztužovaču
- 200 g masla
- 2 dl kokosového mlieka
- 50 g nepraženého kakaa
- 50 g trstinového cukru
- 1 ks vajce
Postup:
- Ako prvé si rozmixujeme ovsené vločky so strúhaným kokosom, aby nám vznikol hladký prášok.
- V mise si pripravíme vajíčko s trstinovým cukrom, ktoré vyšľaháme do penista.
- K zmesi prisypeme mandľovú múčku, kokosovo - ovsený prášok, maslo a kakao. Všetky suroviny poriadne vymixujeme.
- Do tejto hustej zmesi postupne zapracujeme kokosové mlieko, aby nám vzniklo krásne vláčne cesto.
- Pripravíme si tortovú formu s pečiacím papierom.
- Cesto nalejeme do formy a pečieme na 180° cca 30 minút.
- Po vybratí z rúry, cesto necháme vychladiť.
- Medzi tým si pripravíme plnku. V mise si pripravíme jogurt a maliny, ktoré vymixujeme ponorným mixérom. K hotovej zmesi pridáme ztužovač.
- Vychladený korpus potrieme malinovou plnkou a dáme chladiť na cca 2 hodiny.
- Hotovú tortu do zdobíme strúhanou čokoládou.
Komentáre
Zverejnenie komentára