Srdiečková tarta















Na prípravu tarty budeme potrebovať:
  • 1 plát lístového cesta (približne 270 g)
  • 1 plát pizzového cesta
  • múku na posypanie formy 
  • 2 x 125 g mozzarelly 
  • 3 plátky taveného syra cheddar
  • 2 veľké paradajky
  • šunka
  • 1 vajce (na potretie)
  • soľ, čierne korenie

POSTUP

  1. Formu na tartu si najprv posypeme múkou, aby sa cesto nelepilo a potom do formy vložíme lístkové cesto.
  2. Keď máme vo forme lístkové cesto, tak na neho začneme ukladať najprv šunku ( je už na vás koľko tam toho chcete mať), potom mozzarellu a na vrch poukladáme paradajky, ktoré si trochu osolíme. Na paradajky z kraja som poukladala ešte syr cheddar.
  3. Potom si z pizzového cesta srdiečkovou formičkou vykrojíme srdiečka a poukladáme na vrch tarty.
  4. Srdciečka potrieme vajíčkom a trochu som ich okorenila.
  5. Pečieme na 190° približne 20 minút.
My si tartu pripravujeme, keď chceme niečo rýchle a chutné, preto na tento recept používam kúpené lístkové a pizzové cesto, kto ale chce a má čas, tak si samozrejme môže spraviť aj domáce lístkové a pizzové cesto :) 




































Komentáre

Obľúbené príspevky