Srdiečková tarta
Na prípravu tarty budeme potrebovať:
- 1 plát lístového cesta (približne 270 g)
- 1 plát pizzového cesta
- múku na posypanie formy
- 2 x 125 g mozzarelly
- 3 plátky taveného syra cheddar
- 2 veľké paradajky
- šunka
- 1 vajce (na potretie)
- soľ, čierne korenie
POSTUP
- Formu na tartu si najprv posypeme múkou, aby sa cesto nelepilo a potom do formy vložíme lístkové cesto.
- Keď máme vo forme lístkové cesto, tak na neho začneme ukladať najprv šunku ( je už na vás koľko tam toho chcete mať), potom mozzarellu a na vrch poukladáme paradajky, ktoré si trochu osolíme. Na paradajky z kraja som poukladala ešte syr cheddar.
- Potom si z pizzového cesta srdiečkovou formičkou vykrojíme srdiečka a poukladáme na vrch tarty.
- Srdciečka potrieme vajíčkom a trochu som ich okorenila.
- Pečieme na 190° približne 20 minút.
My si tartu pripravujeme, keď chceme niečo rýchle a chutné, preto na tento recept používam kúpené lístkové a pizzové cesto, kto ale chce a má čas, tak si samozrejme môže spraviť aj domáce lístkové a pizzové cesto :)
Komentáre
Zverejnenie komentára