Domáce tortilly
So sestrou obľubujeme mexickú kuchyňu, obzvlášť
máme radi tortilly. Sú chutné, jednoducho sa pripravujú a naplniť si ich môžete
s čím chcete, čo máte radi. V obchodoch sa zväčša dajú zohnať len pšeničné
tortilly, niesú zlé, dlho som si kupovala len tie, ktoré predavajú v obchodoch.
Potom som sa ale rozhodla, že by som aj mohla skúsiť urobiť domáce tortilly ,
tak som začala hľadať nejaké recepty a zapáčil sa mi recept na kukuričné
tortilly, skúsila som to a vyšli super J Príprava nieje zložitá a chutia oveľa
lepšie ako tie v obchodoch.
Čo budeme potrebovať?
- 300 g kukučičnej múky
- 250 g hladkej múky
- 1 dl olej
- lyžička soli
- okolo 500 ml vody (podľa potreby)
- Do misy vysypeme kukuričnú a hladkú múku, pridáme olej a lyžičku soli (môžete tam pridať aj trochu čierneho korenia alebo aj iné korenie) a podľa potreby prilievame vodu.
- Suroviny spracujeme do vláčneho cesta.
- Cesto v miske si prikryjeme celofánovým sáčkom a dáme ho do chladničky približne na hodinu (nebude vadiť, ak by postálo aj trochu dlhšie).
- Potom cesto vyberieme a rozdelíme si na malé časti, podľa toho aké veľké chceme mať tortilly.
- Jednotlivé časti cesta si rozvaľkáme do tvaru tortilly a potom ich dáme piecť na panvicu.
- Tortilly si naplňte podľa svojej predstavy, ja si ju najčastejšie plním chilly omáčkou, kuracím mäsom, syrom a zeleninou J
Komentáre
Zverejnenie komentára