Hranolky z polenty


Polentu si pripravujeme veľmi často na rôzne spôsoby, je to kukuričná kaša, ktorá pochádza s Talianska. Kúpite ju na Slovensku už asi v každom väčšom obchode, no my si najčastejšie kupujeme polentu v dm drogerii. Dnes vám ukážeme, ako si s polenty urobíme hranolky :)


































Čo budeme potrebovať?

  • 250 g polenty
  • 500 ml vody
  • 1 kocku slepačieho bujónu
  • lyžičku masla
  • soľ
  • čierne korenie 


 POSTUP

  1. S vody a slepačieho bujónu si  v hrnci pripravíme vývar. Keď vývar privedieme do varu, tak hodíme polentu do vývaru a miešame, až pokým polenta nebude hustá. Následne primiešame soľ a čierne korenie a maslo.
  2. Na plech si pripravíme pečiaci papier a potom polentu vylejeme na plech. 
  3. Polentu necháme vychladnúť a keď je polenta vychladená, tak ju vložíme do chladničky približne na hodinu.
  4. Po hodine polentu vyberieme s chladničky, a narežeme si ju na hranolkove pásiky a naspäť poukladáme ich na plech.
  5. My si pásiky ešte raz trochu pokoreníme  a tak dávame piecť do rúry na 180° približne na 35-40 minút.





















Komentáre

Obľúbené príspevky