Hranolky z polenty
Polentu si pripravujeme veľmi často na rôzne spôsoby, je to kukuričná kaša, ktorá pochádza s Talianska. Kúpite ju na Slovensku už asi v každom väčšom obchode, no my si najčastejšie kupujeme polentu v dm drogerii. Dnes vám ukážeme, ako si s polenty urobíme hranolky :)
Čo budeme potrebovať?
- 250 g polenty
- 500 ml vody
- 1 kocku slepačieho bujónu
- lyžičku masla
- soľ
- čierne korenie
- S vody a slepačieho bujónu si v hrnci pripravíme vývar. Keď vývar privedieme do varu, tak hodíme polentu do vývaru a miešame, až pokým polenta nebude hustá. Následne primiešame soľ a čierne korenie a maslo.
- Na plech si pripravíme pečiaci papier a potom polentu vylejeme na plech.
- Polentu necháme vychladnúť a keď je polenta vychladená, tak ju vložíme do chladničky približne na hodinu.
- Po hodine polentu vyberieme s chladničky, a narežeme si ju na hranolkove pásiky a naspäť poukladáme ich na plech.
- My si pásiky ešte raz trochu pokoreníme a tak dávame piecť do rúry na 180° približne na 35-40 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára