Tartaletky 


Mojím ďalšim sladkým pokušením sú tartaletky. Je to krehký kolačik, ktorý je plnený rôznymi náplňami. Hlavnou náplňou mojích tartaletiek sú rafaelové kúsky :)

Cesto na tartaletky
  • 200 g hladká múka 
  • 80g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 130 g maslo
  • štipka soli

Postup


  1. Všetky suroviny na cesto v miske ručne spracujeme a odložíme na 2 hod. do chladničky .
  2. Cesto  rozvaľkáme na pracovnej doske (dosku si posypeme múkou), vyvaľkáme ho na veľkosť formičiek v ktorých budeme piecť tartaletky. 
  3. Formičky na tartaletky si vymastíme maslom a posypeme ich múkou. Potom vyvaľkané cesto vložíme do formičiek a cesto popicháme  vidličkou. 
  4. Pečieme  pri teplote 180° asi tak 10-13 minúť Po upečení ich necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme.

Náplň

Spodnú časť tartaletky si potrieme džemom alebo môžeme použiť aj džús, aby bolo cesto mäkšie. Ako ďalšiu vrstvu použijeme rafaelo, ktoré si rozdrvíme v mažiariku. Tretia vrstva bude mascarpone alebo tvaroh s nutellou (grankom)a stužovačom. Dáme ich na 20 min. do chladu. Po uplynutí 20 min. si v hrnci  pripravíme  kokosový sirup  alebo glukózový s trochou mlieka alebo smotany a povaríme do penista. Ďalej si v miske nalámeme čokoládu, ktorú polejeme tým napeneným mliekom a lyžičkou medu a všetko spolu miešame, až pokým sa čokoláda nerozpustí. Tartaletky zalejeme rozpustenou čokoládou a dáme do chladu na 10 min. Potom si to ozdobíme polkou rafaela a posypeme kokosom.







Komentáre

Obľúbené príspevky