Pita chlieb
Čo budeme potrebovať?
- 500 g hladnej múky
- 500 g polohrubej múky
- 1 (40g) kocka drožia
- 300 ml vody
- 5-6 lyžíc oleja
- lyžička cukru
- 2 lyžičky soli
- korenie (oregano,bazalka...)
Postup
- Do misky si pripravíme hladkú múku s polohrubou múkou, droždie,cukor, soľ (plus kto má rad môže si pridať aj čierne korenie alebo oregano,bazalku...) a premiešame to. Potom pridáme olej a nakoniec vodu podľa potreby. Cesto zahnietime do guličky,prikrijeme a necháme postáť približne hodinu.
- Po hodine si cesto narežeme a vytvoríme male guličky,ktoré potom rozvaľkame.
- Rozvaľkané cesto si ukladáme na plech a dávame piecť do rúry na 190° približne na 10 minút.
Pita chlieb sme si naplnili mäsom so štipľavou fazuľou, domácimi hranolkami ,syrom a zeleninou. |
Koľko kúskov z tejto dávky nakonec bolo ? :)
OdpovedaťOdstrániťOkolo 20 kůskov:)
OdpovedaťOdstrániť