Pita chlieb














Čo budeme potrebovať?

  • 500 g hladnej múky
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 (40g) kocka drožia
  • 300 ml vody
  • 5-6 lyžíc oleja
  • lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • korenie (oregano,bazalka...)


Postup

  1. Do misky si pripravíme hladkú múku s polohrubou múkou, droždie,cukor, soľ (plus kto má rad môže si pridať aj čierne korenie alebo oregano,bazalku...) a premiešame to. Potom pridáme olej a nakoniec vodu podľa potreby. Cesto zahnietime do guličky,prikrijeme a necháme postáť približne hodinu.
  2. Po hodine si cesto narežeme a vytvoríme male guličky,ktoré potom rozvaľkame.
  3. Rozvaľkané cesto si ukladáme na plech a dávame piecť do rúry na 190° približne na 10 minút.




























Pita chlieb sme si naplnili mäsom so štipľavou  fazuľou, domácimi hranolkami ,syrom a zeleninou.




























































































































Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky